A Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz) egyre bővülő javítóműhely adatbázisa azért indult, mert "alapvető környezetvédelmi érdekünk, hogy a kezeink között megforduló eszközöket minél tovább használjuk, hogy mindent megjavíttassunk, amit meg lehet, hogy minél később váljanak hulladékká használati tárgyaink, eszközeink, gépeink - olvasható a honlapon.

A HuMusz felhívja a figyelmet arra, hogy támogatni kell a még élő és alkotó susztereket, szabókat, műszerészeket, a még üzemelő javítóműhelyeket, szervizeket. Foglalkoztatni kell őket, hogy kevesebb legyen a szemét! Csak olyan eszközöket szabad megvenni, amelyek könnyen és jól javíthatóak, és működő szervizek biztosítják, hogy valóban meg is lesznek javítva! A HuMuSz arra kér mindenkit, hogy gazdagítsa ezt az adatbázist, küldjön be működő szervizekről szóló adatokat. A honlap címe: http://javitomuhelyek.humusz.hu/

Tipp: Ne dobja ki, adja tovább! Az adományfogadó szervezetek listájának bővítéséhez az Ön segítségét is kérjük. További tippek az újrafelhasználáshoz: vásároljon újrahasznosított anyagokból készült termékeket, vásároljon bolhapiacon vagy second hand üzletekben (tőlünk nyugatra ez nem "ciki"), és akár Ön is szervezhet cserebere-börzét. Ne feledkezzen meg arról, hogy az újrahasznosítás első lépése a szelektív hulladékgyűjtés!