Jókat ehet és ihat egészséges kínálatból, a Hortobágyi Nemzeti Park bioélelmiszereiből kóstolgatva, ha részt vesz a hagyományos állatkihajtáson a Kilenclyukú híd mellett április 25-26-án.



Tipp: nézzen képeket a tegnapi Föld napja rendezvényekről!

A Hortobágyon 1992-ben kezdődött a biogazdálkodás néhány száz hektárnyi szántóterületen. Ma a hazai ökológiai gazdálkodás területének több mint egyharmada van itt. A legjellemzőbb nemzeti parki termékek a szürkemarhából, mangalicából, bivalyból, rackajuhból és halból készült bioélelmiszerek, tejtermékek, továbbá a pékáruk, a pálinka, a méz, a bor és a gyógynövények.

Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park

Április 25-26-án ezeket meg is kóstolhatják az országos biovásáron, amelyet a hagyományos tavaszi állatkihajtással együtt rendeznek meg. Mitől bio a bio, mire jó a génmegőrzés, milyen a környezetkímélő gazdálkodás? Ezekről is szó lesz, szaktanácsadással egybekötve. A részletes program itt látható.

Ha valaki bizonytalan abban, hogy milyen állatokat őriz a csikós, a gulyás, a juhász, a kondás, akkor érdemes megnézni 25-én az állatok kihajtását a pusztára, és a tradicionális számadást a telelő jószágokról, a rovásfáravételt. Délután háromkor érkezik a Kilenclyukú hídon át a rackanyáj, a hatökrös szekér, a népies ötösfogat és társai, a híd lábánál pedig a tornyidombi szürkemarha gulya legel majd.
További program itt.

Mindkét napon térítésmentesen látogatható a Hortobágyi Nemzeti Park Látogató Központja, kedvezményesen a Pusztai Állatpark és a Hortobágyi Madárpark. Debrecenből kétóránként ingyenes buszjárat indul a rendezvényre

Ajánlat:

A Nemzeti Park egyéb programjai

Képek a tavalyi kihajtásról

Az első lépés a bio-konyhakert felé: nem mindegy, mit mi mellé ültetünk

További programok országszerte

www.itthon.hu

www.iranymagyarorszag.hu

www.utazzitthon.hu